Duha nad Kohoutovicemi

Kohoutovice.org
občanský rozcestník pro Kohoutovice

Projekt Moudrá síť pro seniory 60+

Stáhnout WhatsApp, přetáhnout fotky, vyměnit toner, připojit Wifi, aktualizovat aplikaci na chytré televizi nebo instalovat operační systém? Moudrá Síť ve spolupráci s Knihovnou Jiřího Mahena v Brně je projekt, který propojuje digitální asistenty a seniory starším 60 let.

Požadavek si převezme konkrétní asistent, dobrovolníky, zejména studenti středních a vysokých škol, poblíž bydliště seniora a domluví se na osobní schůzce nebo problém vyřeší telefonicky/online.

Pomoc seniorům elektronicky komunikovat je zdarma

Cílem je pomáhat seniorům správně a bezpečně ovládat jejich zařízení, aby uměli elektronicky komunikovat se svými blízkými, s úřady, s lékařem a mohli být společensky aktivní. Senioři mohou službu využívat zdarma.

S pomocníkem se setkáte v knihovně

Knihovna Jiřího Mahena v Brně se zapojuje tím, že seniorům a jejich digitálním asistentům nabízí bezpečný prostor. Knihovna poskytne stoleček, dvě židle a připojení k WiFi – to je vše, co je potřeba. Digitální asistent si po domluvě s klientem dojedná v knihovně termín schůzky a vybere pobočku, vždy pouze v otevírací době daného provozu.

Zájemci mohou svůj dotaz zaslat prostřednictvím on-line formuláře na stránkách www.moudrasit.cz, nebo mohou volat na bezplatnou telefonní linku 800 220 044 (pondělí až pátek 8.00-16.00 hod.). Se svými dotazy se mohou obracet také na linku 770 132 768. 

Další info pro seniory

Zdroj: Kohoutovický kurýr 3/2024

dne 22.3.2024, Mgr. Petr Pospíšil, tiskový mluvčí Knihovny Jiřího Mahena

Další články v rubrice Senioři

Další články v rubrice Zbylé - ostatní